Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Elin Børrud

November-utgaven av Arkitektnytt byr blant annet på portrett med byplanleggeren Elin Børrud, reisebrev fra Nord-England og full swing på nye Hotell Sommerro. Ute nå!


Elin Børrud mener hun ikke har så sterke meninger om hva som er godt eller dårlig, men er mer opptatt av byutvikling som sådan. – Et stygt, skittent område er også en by, sier professoren i månedens portrettintervju. Foto: Jan Khür

Det er blitt november, men arkitekt-Norge hviler ikke. Stadig nye spørsmål, utfordringer og gode løsninger dukker opp, selv med noen mørke skyer i horisonten. I dette nummeret har vi snakket med Elin Børrud, professor i byutvikling ved NMBU, som forklarer kompleksiteten i faget og peker på at endringsvillighet er en av nøkkelfaktorene i god byplanlegging. «Det er noe med mistilliten mellom aktørene som må endres», sier Børrud.

I tredje og siste del i vår reisebrev-serie om nye sosiale bystrategier signert Alf Jørgen Schnell, er turen kommet til Preston i Nord-England. Selv i et hardt prøvet samfunn våger politikerne der å tenke nytt, og «Preston-modellen» er nå blitt viden kjent og diskutert.

Interiørskribent Gard Flydal Rogermoen har dessuten besøkt det nye prakthotellet Sommerro i hovedstaden, mens man i Nord-Norge utreder nybrottsarbeidet med bruk av lokal vegetasjon.

Vi har også snakket med tre ringrever i byutviklingsdebatten, som etter uttalige møter og debatter på baken nå lanserer 10 møtebud for god byutviklingsdebatt. Saken følges opp med en debatt om debatten i levende live, idet vi inviterer til slippfest for bladet i samarbeid med Grape Architects, fredag den 18. november.

Journalist Solveig Nygaard Langvad griller Gro Sandkjær Hanssen, Kenneth Dahlgren og Gro Sandkjær Hanssen i Grapes lokaler ved Oslo Konserthus, før det blir musikk, prat og kald drikke. Mer info her.

Vel møtt og god lesning!