NTNU-studenter bygger badestamp i marka
Idé fra militæret blir badestamp på studenthytte i Trondheim.

I 2010-2011 tjenestegjorde Simen Bie Malde og Alexander Laleng ved Garnisonen i Sør-Varanger. En slitt badestamp var flittig i bruk og kameratene fikk dermed idéen om å designe og bygge en selv.
Etter militæret startet de to på studier ved NTNU. Malde på arkitektur og Laleng på maskin.
Tverrfaglig studentprosjekt
– Studentrådet på skolen oppfordret elever til å søke støtte til egne prosjekter. Søknaden vår ble innvilget og med ekstra støtte fra to lokale produsenter så det ut som idéen vi fikk i forsvaret nå kunne realiseres, forteller de to NTNU-studentene til Arkitektnytt.
Malde og Laleng luftet ideen for andre medstudenter og fikk med seg Erling Søyland, Steinar Hovde, Thomas Skinnemoen, Ola Myrset og Kurt Erik Nesje. Teamet består dermed av fem arkitektstudenter og to maskiningeniørstudenter, alle førsteårsstudenter ved NTNU.
Badestampen er plassert på studenthytta til idrettsforeningen NTNUI i Trondheim og skal ferdigstilles i løpet av høsten.
Byggeprosessen
Fundamentet til stampen ble gravd ned for hånd. Studentene gravde seg ned under frostgrensa fylte på et lag med single og brukte noen store steiner som fundament for søylesko.
NTNU stilte studentverkstedet til teamets disposisjon. Selve skallet til stampen ble laget der. Innredningen ble produsert etter at stampen var plassert på studenthytta.
– Den største utfordringen vi har hatt har vært å få tid til prosjektet. Vi har prøvd å skåne studiet vårt så mye vi kunne og vekslet på hvem som jobbet når, sier prosjektleder Simen Bie Malde.
Den første badestampen med konisk form
Stampen er stor, og måler 2,5 meter diameter i bunn og 2,8 meter i topp.
Konstruksjonen er konisk – veggene skrår utover og bidrar til høy sittekomfort og er med på å gi stampen et unikt uttrykk. Etter hva guttene vet er dette den første badestampen som er laget i tre med konisk form. Materialet er gran i stampen, impregnert furu i plattformen og rustfritt stål i stammebånd og ovn.
– Dette er et prosjekt vi har fulgt fra idé til ferdigstilling, så vi har blitt veldig godt kjent med alle ledd i prosessen. Vi er strålende fornøyd med resultatet, avslutter Simen Bie Malde.