Nyheter

Lager nettsted for quiz-pengene

Premiepengene fra arkitektenes seier i NRKs Kulturquiz skal gjøre studentkonkurransen 120 Hours enda mer internasjonal.


Det skulle vise seg at de var på vinnerlaget: (f.v) Peder Brand, Magnus Asker Pettersen og Hans Martin F. Halleraker under inspilling av presentasjonen som ble laget til programmet Kulturquiz som gikk på NRK nå i september. Foto: Jo Daniel Storgren

– Vi skal lage en digital plattform som skal presentere gode prosjekter fra arkitektstudenter over hele verden, forteller en av de tre quizpremie-mottakerne i studentkonkurransen 120 Hours, Hans Martin F. Halleraker.

 

Målet med plattformen er at portfolioene som sendes inn fortløpende skal bedømmes av en komité. På den måten skal de aller beste prosjektene få en ekstra tydelig presentasjon.

 

– Det blir ikke en hvilken som helst portfolio-nettside, lover Halleraker.

 

Gruppen av 120-gründere består ellers av Magnus Asker Pettersen og Peder Brand. ­

 

Engasjert og kritisk

Den første 120 Hours-konkurransen gikk av stabelen i 2011. Den omhandlet Tullinløkka og tok for seg bruken av offentlige rom. Konkurransen om en bygård i Trondheim i 2012 tok opp i seg aktuell boligpolitisk debatt.

 

Årets konkurranse handlet om anløpsmuligheter for cruiseskip i Geirangerfjorden. Det at cruiseskip ankrer opp midt ute i fjorden og går for full maskin under oppholdet, forårsaker akutt luftforurensing i fjorden.

 

– Målet er å engasjere studenter til å ta et standpunkt i en større samtidsdebatt. Oppgaver som har en relevans for et større sosialpolitisk tema, skaper engasjement og kritisk tenkning. Det er grunnverdiene til 120 Hours, utdyper Halleraker.

 

Den fjerde konkurransen vil også ha et tydelig sosial profil, men temaet er selvfølgelig veldig hemmelig.

 

120 Hours karakteriseres nemlig også av at oppgaven sendes ut først 120 timer før innlevering, slik at konkurransetiden blir begrenset. Det gjør deltakelse mulig, også for studenter som har begrenset tid og penger.

 

Kostbart

De har arbeidet med nettprosjektet en god stund allerede, og trengte sårt et siste dytt over kneika, ifølge Halleraker.

 

Men 120 Hours hviler ikke på laurbærene. I disse dager arbeider de for å få sponsorer til 2014-konkurransen. De er ørlite grann bekymret for at rike onkler og tanter skal tenke at de har nok penger nå. Det er dessverre ikke tilfelle.

 

– Det ville gitt lite mening å bruke premiepengene til den vanlige driften, så vi jobber for å finansiere konkurransen i 2014 som normalt, sier Halleraker, som også benytter anledningen til å berømme quizvinnerne Ingerid Helsing Almaas og Magne Magler Wiggen.

 

– Vanvittig imponerende! Ikke minst var de raske på hurtigrunden! Det var de helt rå på, sier en ydmyk konkurransearrangør.