Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Einar Dahle alias Aina Dahle

Arkitektnyhetene må frem, uansett føreforhold. Nytt nummer, med arkitekt Einar Dahle alias Aina Dahle på forsiden, i postkassene straks.


Fra papirutgaven Arkitektnytt 03/2020
Foto: Simon Skreddernes

Selv i unntakstilstander, og kanskje særlig da, er det viktig å holde seg informert om bransjen, om menneskene og om tendensene – vi skal jo heldigvis fortsette på «den andre siden». Arkitektnytt nummer 3 ble sendt i trykken før korona ble et virus som rammet oss alle, men byr uansett på godt lesestoff når du nå likevel skal holde deg inne. 

Møt Einar Dahle alias Aina Dahle, arkitekten og professoren som kaller seg den siste modernist, og som stadig tegner brutalistiske kirkebygg i betong. I en alder av 74 år forteller Dahle til journalist Kåre Bulie at «det neste huset blir det beste jeg har tegnet».

Ellers kan du bli med til nordkalotten, der den samiske urbanismen stadig blir mer synlig, og spioner med løsbart drikker vodka med ekte spioner i en retro-bar i Kirkenes! 

Våre faste spalter Aktivisten og Musikkrommet tar for seg flåtebygging i indre Oslofjord og musikk laget på soverommet, en stadig viktigere arena, og AN 3/20 kan også by på en «Utenomnordisk opplevelse» på en øy utenfor Stavanger, samt sirkulær interiørarkitektur. 

Dette, pluss mye annet i nyeste Arkitektnytt. 

God lesning!