Nyheter

Sjeldne fugler i Oslo, Tokyo og New York

Kaffebaren Fuglen trekker fullt hus hos Blomqvist i Oslo. Åpningen av design- og møbelutstillingen Norwegian Icons fylte kunsthandleren til randen sist fredag.


Utstillingen Norwegian Icons trakk alt fra unge hipstere med barn og hund til et godt voksent publikum i skoggrønt yttertøy med dyre skjerf, til åpningen. Foto: Mette Svensen
Om Fuglen og utstillingen

Einar Kleppe Holthe og Peppe Trulsen kjøpte, i 2008, Kaffefuglen, en perle av en kaffebutikk, med originalt interiør fra 1963. De omdøpte butikken til Fuglen, og gjorde den om til en kaffebar og bruktbutikk med møbler- og designobjekter, hovedsakelig fra 1950- og 60-tallet.

I 2009 ble Halvor Digernes med og startet coctailbar-konseptet på kveldstid.

 

Mostadbo arkitektkontor as, har i samarbeid med Trulsen, tegnet utvidelsen av Fuglen i Oslo. De har også tegnet den tilhørende bruktbutikken, i lokalet ved siden av Fuglen, og filialen i Tokyo.

Mostadbo arkitektkontor er arkitekten bak Norwegian Icons-utstillingen hos Blomqvist.

 

Utstillingen:

Norwegian Icons

Tid: 11. januar – 3. februar

Sted: Blomqvist Kunsthandel, Tordenskiolds gate 5, Oslo

 

Åpningstider:

Mandag stengt

Tirsdag - fredag 11.00 - 17.00

Lørdag 11.00 - 18.00

Søndag 12.00 - 16.00

I tillegg til å være kaffebar er Fuglen en bruktbutikk med norske designobjekter fra 1950- og 60-tallet. Peppe Trulsen, møbelansvarlig, har over tid satt sammen en unik samling av norske møbel- og designobjekter.

 

Flere ganger har Trulsen opplevd å redde sjeldne designhistoriske objekter fra containeren, men nå skal utstillingen Norwegian Icons bøte på manglende kunnskap om Norges bidrag til designhistorien.

 

Gründerne bak utstillingen, Einar Kleppe Holthe, Peppe Trulsen og Halvor Digernes, holder til nederst i arkitekt Nils Holters Televerket-bygning (1962-63). Der den gråeste delen av Pilestredet, hvor Ibsen-tunnelen kommer opp, driver de Fuglen.

 

Tar ansvar

Fra Fuglen til Blomqvist har gründerne tatt med seg ikoniske norske møbler fra 1900-tallet, med hovedvekt på årene mellom 1940 til 1975.

 

Målet med utstillingen er å skape internasjonal oppmerksomhet rundt Norge som en av aktørene fra gullalderen i skandinavisk design, i midten av forrige århundre. Nå vil Fuglen-gründerne gjøre Norge like kjent som Danmark, Sverige og Finland.

 

Oslo – Tokyo– New York

I 2009 ble Fuglen omtalt i det internasjonalt toneangivende livsstilsmagasinet Monocle. Siden den gang har de åpnet ny filial i Tokyo og på ny blitt omtalt internasjonalt.

 

Nå leter de etter lokaler i New York for å åpne Fuglen der også.

 

Norwegian Icons uttstillingen starter i Oslo, og skal i løpet av året reise videre til nettopp New York og Tokyo.