Nyhet

Rørosseminaret utsatt

Det som skulle være årets Rørosseminar blir avholdt i april 2024 i stedet. – Vi har ikke har fått på plass et program som holder det nivået vi ønsker og er vant til, sier arrangørene.


Rørosseminaret har vært arrangert på Røros annethvert år siden 1988. Her er Anna Schei og Emilie Bergrem på sightseeing på Slagghaugan under 2022-utgaven. Foto Torbjørn Tumyr Nilsen

Annethvert år arrangerer Trondhjems arkitektforening (TAF) Rørosseminaret. Seminaret i Bergstaden er en internasjonal arkitekturbiennale, som ble arrangert for første gang i 1988. Med et sterkt comeback etter pandemien i fjor, var planene at man skulle ta igjen tapt grunn og arrangere årets planlagte seminar som vanlig i slutten av april, men nå flyttes seminaret til 19.-21. april neste år i stedet.

– Vi bestemte oss for det fordi vi ikke har fått på plass et program som holder det nivået vi ønsker og er vant til. Da ville ikke seminaret blitt slik vi vil at det skal være. Også ser vi at kanskje det var litt kjapt å arrangere seminar igjen etter bare ett år, forteller leder av Røroskomiteen, arkitekt Ingrid Grændsen til Arkitektnytt.

Uvisst om Apotekergården

Årets biennale skulle være den siste med mat og mingling i Apotekergården, et hus fra 1835 hvor seminardeltakerne har tilbragt fredagskvelden som et startskudd for seminarhelgen.

– Vi vet ikke ennå hva som skjer med Apotekergården neste år. Det blir spennende å se om det blir siste gangen vi får vært der eller om det blir begynnelsen på noe nytt i stedet, sier Grændsen.

Hun forteller at noen av bidragsyterne også nylig har måttet melde avbud, men at de gjerne kommer tilbake neste år.

– Vi har tro på at vi får til et veldig bra program nå som vi har litt bedre tid til å planlegge det. Vi gleder oss og er ved godt mot. Det er kjedelig å måtte utsette, men det er jo Venezia-biennale i år, så da må det jo være fint for de besøkende å kunne veksle mellom Røros og Venezia hvert år, avslutter Grændsen.