Nyheter

OAT-«konkurranse» om transittmottak

I går lanserte Oslo Arkitekturtriennale den åpne internasjonale utlysningen av det de kaller «intervensjonsstrategier» for fem ulike steder i Norden.


I går presenterte triennalesekretariatet og to fra kuratorteamet en del av programmet og utlysningene i anledning byutviklingskonferansen Oslo Urban Arena på Youngstorget i Oslo. Fra venstre Alexandra Cruz, Kaia Hødnebø Nelson, Lluis Alexandre Casanovas Blanco, Carlos Minguez Carrasco og Hege Maria Eriksson. Rektor Cecilie Andersson fra Bergen Arkitektskole var også med på lanseringen. Foto: Cecilie Klem

«After belonging» er tittelen på triennalen, som skal gå av stabelen fra 8. september til 27. november 2016.

 

En viktig del av triennaleprogrammet tar utgangspunkt i fem utvalgte steder og/eller situasjoner. To i Oslo, et i Kirkenes, et i Stockholm og et i København.

 

Triennalen inviterer nå arkitekter og folk fra tilgrensende fagfelt til åpen konkurranse (som riktignok ikke offisielt kan kalles konkurranse grunnet formaliteter rundt honorering. red anm.) om det de kaller «intervensjonsstrategier og assosierte prosjekter» knyttet til disse fem nordiske stedene/situasjonene:

 

1) Torshov Transittmottak i Oslo.

2) Grenseoverganger ved Oslo Lufthavn Gardermoen.

3) Internasjonal ressursforvaltning i Kirkenes.

4) Flerkulturelle nabolag i Tensta, Stockholm.

5) Deling av husrom på internett i København.

 

Se OATs nettsider for informasjon om de fem stedene og de fem internasjonale stedene som også hører innunder utlysningen.

 

Kriteriene er at de innsendte bidragene/forslagene/prosjektene skal bidra i debatten om hvordan forholdene rundt hvordan vi lever og bor når vi stadig er i forflytning. Temaene triennalen ønsker å belyse er flyktningestrømmer, migrasjon og bostedsløshet; nye former for familieeliv og fremmedhet; klimaflyktningesituasjonen; turisme og nye teknologier som fremmer ulike delingsøkonomier.

 

Triennalens nye nettsider har masse lesestoff og informasjon om de ulike stedene, om selve utlysningen og om konkurransen.