Nyheter
PRESSEMELDING:

En ny generasjon landskapsarkitekter

Se motorveilandskap, sosialt inkluderende byrom og verdens første botaniske takhage i arkitekturtriennalens hovedutstilling MAN MADE ENVIRONMENT.


Siglufjödur snøskredsikring. Foto: Landslag

Landskapsarkitekter i dag bidrar til mer bærekraftig utvikling i og utenfor byene. Utstillingen viser 26 nyskapende prosjekter som inkluderer og angriper framtidens miljøutfordringer.

 

Nytt nordisk driv

 

De norske unge landskapsarkitektene i LALA LAND har iscenesatt havneområdet bak operaen til sommerens store møtested i Oslo. ”Sukkerbiten” er et eksempel på hvordan landskapsarkitektene bidrar til positiv byutvikling i et område der trafikk og industri tidligere har avskåret befolkningen. Arrangementer og et grøntmiljø inspirert av den populære Hovedøya like ved, skal bidra til å forvandle byggeplassen til et velkjent og tilgjengelig offentlig område.

 

Slike eksempler trekkes fram i utstillingen, som også viser spektakulær skredsikring i vill natur på Island og moderne skatemiljøer i København. Fellesnevneren er at alle prosjektene møter fremtidens utfordringer med nyskapende innfallsvinkler, i et nordisk og internasjonalt perspektiv.

 

Ny bevissthet

 

I utstillingen ønsker vi å skape en ny bevissthet omkring landskapsarkitekturens rolle og kapasitet i planlegging og utforming av omgivelsene i framtiden. Landskapsarkitekter har et stort og ofte ubenyttet potensial og kan levere ressursbevisste og alternative løsninger.

 

Utstillingen er hovedustilling under Oslo Arkitekturtriennale 2010. Den åpner på DogA i Oslo 23. september. Deretter vises den i København, før de andre nordiske landene står for tur i 2011 og 2012.