Nyhet

Vil ha fortgang i tredje boligsektor

Kritisk bynettverk inviterer, i samarbeid med UN Global Compact Norge, til debatt om den tredje boligsektoren. Målet er en rask oppskalering av dagens pilotprosjekter.


Kritisk bynettverk består av radikale samfunnsgeografer og urbanister som ønsker å skape «en langt spissere debatt om by- og boligpolitikk», sier medlem og ordstyrer for debatten, Alf Jørgen Schnell. Illustrasjon: Astrid Fadnes/Tøyen Tegnelab

Oslos byutviklingsbyråd, Arild Hermstad fra MDG, og stortingsrepresentant Siri Gåsemyr Staalesen, Aps boligpolitiske talsperson, er blant debattantene som kommer til Skatten på Tøyen Torg torsdag 13. august klokken tolv for å diskutere den «Tredje boligsektor – Fra små piloter til store byer».

– Vi syns det skjer for lite

– Mange snakker om den tredje boligsektor, men vet ikke hva det egentlig er, mener medlem i Kritisk bynettverk og ordstyrer for debatten, Alf Jørgen Schnell.

I tillegg til en tydeliggjøring av begrepet vil arrangøren vise et større publikum hva som gjøres av konkrete prosjekter. Og ikke minst hva som ikke gjøres.

– Byrådsleder Raymond Johansen sier vi må teste pilotprosjekter, men vi syns det skjer for lite i forhold til den boligkrisen vi ser. Vi vil ha oppskalering og fortgang, sier Schnell til Arkitektnytt.

Gine Backer-Røed fra Tøyen boligbyggerlag (lengst til høyre) er blant debattantene om tredje boligsektor. Boligbyggerlaget har som mål å utvikle inkluderende, ikke-kommersielle boligtilbud av høy kvalitet i bydel Gamle Oslo. Foto: privat

Samler kritiske stemmer

Kritisk bynettverk består av radikale samfunnsgeografer og urbanister som ønsker å skape «en langt spissere debatt om by- og boligpolitikk», forteller Schnell.

I tillegg til politikerne har arrangørene invitert Elin Espmark Wibe fra kollektivet bak Reduser husleia og Instagram-aksjonen «Min_drittleilighet», Gine Backer-Røed fra Tøyen boligbyggerlag og forfatter av boka «Boligdrømmen», Kjetil Gyberg, til debatten.

Schnell håper debatten kan samle kritiske stemmer for å få økt politisk påvirkning:

– Vi har invitert debattanter vi tror er litt enige. Hvis vi er heldige, får vi svar på hvordan vi kan presse på for fortgang i saken i bystyret.

Arrangementet strømmes fra Skatten, på Tøyen Torg i Oslo. De åpner også dørene for et mindre antall tilhørere i lokalet. 

Lenke til arrangementsinvitasjon på Facebook

Les også dypdesaken vår om den tredje boligsektoren: 

Jakten på den tredje boligsektoren