Nyhet

Vestre blir næringsminister

Jan Christian Vestre, daglig leder i møbelprodusenten Vestre, blir næringsminister i ny regjering.


Jan Christian Vestre (Ap), daglig leder i utemøbel-produsenten Vestre, blir næringsminister i den nye regjering. Foto: Vestre

Kvart over 12 i dag gikk den nye regjeringen ut på Slottsplassen. Da var det også helt offisielt: Jan Christian Vestre (Ap), daglig leder i møbelprodusenten Vestre, blir næringsminister i den nye regjering.

Vestre er kjent for å lede suksess- og familiebedriften Vestre, som blant annet har levert utemøbler til Times Square i New York. NTB omtaler bedriftslederen og den nye næringsministeren som et «vekstfantom».

– Drivende dyktig

Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL) har allerede gratulert vestre i sosiale medier. Til Arkitektnytt sier Mona Lise Lien, daglig leder i NIL, følgende:

– Jan Christian Vestre er en drivende dyktig mann. Det er meget positivt at han blir ny næringsminister og vi i NIL heier på ham.

Lien påpeker at regjeringen har valgt en person som virkelig kjenner næringslivet og norsk industri.

– Dette er utrolig spennende. Han har en ekstrem energi og får til det han vil når han bestemmer seg for noe. Noen ganger utnevnes det statsråder hvor man lurer på om personen som velges overhodet har noen tilknytning til feltet de skal lede. Her gjøres det motsatte. Valget av Vestre virker derfor som et meget bra valg, sier hun.

«Utøya-generasjonen»

35-årige Vestre er født i Haugesund. Han er utdannet jurist og omtales som en del av «Utøya-generasjonen» i Arbeiderpartiet. Sammen med ny kunnskapsminister, Tonje Brenna, var Vestre på Utøya.

– Vi får to statsråder som var på Utøya 22. juli, og som var med å ta AUF og Arbeiderpartiet videre. De var partibyggere – de er byggere i dette landet politisk. De har viet sitt liv til det. Og for oss så er det å se både lyden og uttrykket av en ny generasjon i denne regjeringen en inspirasjon i den oppgaven vi går løs på, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), ifølge NRK, om utnevnelsen av Vestre og Brenna.