Nyhet

Selvangivelsen: Local

 J'y vais mais j'ai peur (Jeg er redd, men jeg går for det) er Wildcard-kontorets motto. Det lille kontoret, med en avdeling i Bergen og en i Paris, har store prosjekter på gang. 


Fra papirutgaven Arkitektnytt 07/2020
Local: De fire partnerne i Local fra venstre: Elida Mosquera, Jerome Picard, Benoist Desfonds og Matthieu Boustany. Foto: Local

Hvem? Local

Hvor? Bergen/Paris

Antall ansatte i 2020: 6

Fagfordeling: 4 partnere fordelt på Bergen og Paris, 2 i Bergen, 2 i Paris. I tillegg har vi to medarbeidere i Paris.

Omsetning i 2019: Vant to konkurranser i 2019, Europan 15 og Paraolympisk senter i Riga, Latvia, men kon- toret i Bergen startet ikke opp med full drift før i mars 2020.

Timepris: Fra 900,- til 1050,- avhengig av kompetanse og type oppdrag. 

Minste pågående prosjekt i omsetning: Kunstgalleriet Ground Effect i Paris.  

Største pågående prosjekt i omsetning: Forskningsprosjektet Grey Matter, en byvisjon for eldre i New York, i samarbeid med Colombia University, New York.  

Hvordan er mulighetene i 2020, har korona påvirket hverdagen deres?
Vi startet firmaet vårt i slutten av 2019 og åpnet kontoret i Bergen bare to dager før nedstengingen i mars, noe som ga oss en litt uvanlig start. Men det var også en anledning til å prøve ut nye metoder, som for øvrig har vist seg å fungere veldig godt. Vi hadde en  befaring på byggeplass for vårt nylig ferdigstilte hotell i Rotterdam via mobiltelefon, og vi kunne nå mange av våre klienter og partnere via e-post og digitale møter. Alle ønsket å unngå fysiske møter og var derfor mer åpne for digital kommunikasjon.  

Hva blir de viktigste satsingsområdene de neste to til tre årene?
Et tema vi er spesielt interessert i er urban utvikling for helse og aldring, hvor vi utforsker hvordan eldre kan inkluderes i større grad og være aktive bidragsytere til en leve- dyktig revitalisering av bysentrene våre. «The future of aging is together» er vårt motto. I forlengelse av det er vi lidenskapelig opptatt av utviklingen av lokalmiljøer, og vi jobber med integrert designtenking og fokus på bærekraftighet, i prosjektene våre. Eldre er også tema i Europan 15-prosjektet vi vant i Auby, Frankrike. Nylig fikk vi også et forskningsstipend i samarbeid med Columbia University, fra The Arquia Foundation, for å studere temaer knyttet til eldre mennesker i New York. Men akkurat nå er hovedfokuset vårt på Bergen, fordi vi mener byen representerer et drømme-case. Vi jobber med scenarier som legger bedre til rett for å bli eldre i byen og er også i gang med å utvikle vårt vinnerforslag til Det paralympiske senteret i Riga, Latvia, hvor vi har designet et sportsanlegg og en inkluderende park. Vi ser at prosjektet har et potensial for å samle ulike aktører og programmer for rehabilitering, utdanning, jobbskaping og sosial integrering. Prosjektet skaper en ramme som kan styrke det paralympiske miljøet og gi sosial bærekraft for bedre langsiktighet, samt bidra til innovasjon for byen.  

I hvilken grad påvirker klimaspørsmålet og utslippsmål hvordan dere arbeider i det daglige? 
Bærekraft i materialer er et viktig tema for oss, og vi har bred erfaring med tre som bærekraftig og fornybar ressurs. Vi velger tre både i renoveringsprosjekter og nye prosjekter. Som for eksempel i vårt nylig ferdigstilte trehus i Montlouis-sur-Loire, Frankrike. Her vant vi en konkurranse med et hus der alle delene er i tre. Vi forsøker ellers å kutte gipsplater helt, og i stedet utforske terrakotta-isolering i skillevegger eller et kult, nytt, norsk produkt som er laget av trefiber.  

Hvordan er organisasjonsgrad, samarbeid mellom ansatte og ledelse, arbeidsbetingelser og arbeidsforhold?Local er startet av fire mennesker som elsker å jobbe sammen. Vi har møttes ulike steder i verden, mellom Rotterdam og Tokyo, og vi tror på samarbeid og en lidenskap for arkitektur fordi det er slik vi har sett de beste prosjektene bli til. Med det i minnet organiseres hvert prosjekt med en leder som støttes av de tre andre.  

Suksesskriterier:
Lidenskap, hardt arbeid og utholdenhet. J'y vais mais j'ai peur, «Jeg er redd, men jeg går for det.»