Nyhet

– Møt dem som virkelig tror på forandring

22. til 24. mai 2019 er Oslo vertsby for den store Urban Future Global Conference. Direktør og grunnlegger for konferansen lover endringsoptimisme.

Urban Future-direktør Gerald Babel Sutter sammen med FutureBuilts Birgit Rusten og Stein Stoknes arrangerer kjempekonferansen i mai 2019. Foto: Media2/Nucleus

– Å skape byer som gir fornøyde innbyggere virker som en innlysende politisk kampsak, likevel ser vi at mange byer har få grøntområder, utilgjengelig sjøfront og tett biltrafikk. På Urban Future får du møte dem som virkelig tror på og gjennomfører endring. Men du får ikke bare høre suksesshistoriene, på «Fuck up night» får du også høre de gode intensjonene som feilet. Det gir viktig læring, sier Gerald Babel-Sutter, direktør og grunnlegger av Urban Future .

Oslo i front

Oslos byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen, mener Oslo er blant de endringvillige.

 – At Oslo er kåret til europeisk miljøhovedstad i 2019 betyr at vi er en av Europas mest handlekraftige byer innen miljø og klima. Vi har satt oss veldig ambisiøse mål, og flere av dem er vi allerede i ferd med å oppfylle, sier Marcussen i en pressemelding fra konferansearrangørene.

Forbildeprosjekt-bonanza

FutureBuilt er medarrangør for Urban Future, og stiftelsen har stor tro på eksempelet makt. På konferansen vil deltakere få være med på et dypdykk i FutureBuilts forbildeprosjekter i Oslo, Bærum, Asker og Drammen.

– 50 forbildeprosjekter har store ringvirkning i markedet, og ikke minst, de inspirerer forover-lente utbyggere og kommuner til klimahandling, sier Birgit Rusten og Stein Stoknes i FutureBuilt.

Fyldig program

Blant foredragsholderne er Erion Veliaj, ordføreren i Tirana, Albania. Han skal snakke om hvordan byen har omgjort områder som tidligere var forbeholdt biler til områder for gående og syklende. Nederlenderne Lior Steinberg og Jorn Wemmenhove viser fram små og store grep for  økt trivsel i byrommene i prosjektet «Humankind».

I tillegg blir det 40 inspirerende turer til små og store prosjekter i Oslo-området, blant annet en sniktitt på det nye Munchmuseet i Bjørvika.

Her er de ti temaene for foredragene på konferansen: 

– How to build sustainably: Hvorfor bygges det ikke flere plusshus?

–  Car-Free City Life

– Happy City: Hvordan ville byer blitt dersom innbyggeres trivsel virkelig ble førsteprioriteten?

–  Business & Innovation: Hvordan etablere langsiktige, bærekraftige strategier i en verden som stadig endres?

 – Circular Economy: Hva er det egentlig?

– Cutting Carbon Emissions

– Green Public Procurement: Hvordan få til grønne, offentlige anskaffelser?

– Leadership: Styrings- og beslutningsprosesser for miljøvennlige endringer.

– Metropolitan Areas Management: Hvordan overvinne maktkamper?

– Electrification: Hvordan gjorde Oslo det?