Nyhet

Messe for fremtidens materialer

Architect@Work er messen som vil forene arkitektene og materialene. – Det er kun lov å vise frem de nyeste produktene, sier prosjektassistent Sigrid Du Chau.


Hver utstiller får samme bod og samme plass på Architect@Works messer. Her fra messe i Sveits tidligere i år. Foto: Thomas Entzeroth

Den 23. og 24. november inntar det belgiske messekonseptet Architect@Work Nova Spektrum i Lillestrøm. Her vil produsenter stille ut sine aller nyeste produkter for å tiltrekke seg arkitekters og interiørarkitekters oppmerksomhet. Temaet for årets messe er «Fremtidens materialer».

Konseptet er enkelt, forklarer Sigrid Du Chau, prosjektassistent i Architect@Work, på telefon fra byen Kortrijk i Vest-Flandern.

– Våre utstillere får akkurat den samme plassen og kun lov til å vise frem deres aller nyeste produkter. Dette er ingen klassisk messe hvor rike aktører kan kjøpe seg større plass eller vise frem ti år gamle produkter, sier Du Chau.

Messen retter seg også mot designere, byggherrer, rådgivere og andre som jobber med byggeprosjekter, urbanisering og byplanlegging.

– Nøye utvalg

Dette er tredje gang messen arrangeres i Norge. Architect@Work ble startet av fire belgiske arkitekter/interiørarkitekter i Kortrijk i 2005 og har siden den gang blitt holdt over hundre slike messer, i 30 ulike byer i 16 land. Ideen var den gang å løse problemet med at arkitekter og interiørarkitekter ikke virker interessert i å gå på handelsmesser.

– Men dette er jo også yrker hvor man har behov for ny kunnskap om nye materialer og produkter. Løsningen ble en strengt kuratert messe, hvor vi har egne komiteer med arkitekter og interiørarkitekter som godkjenner produsenter og produktene deres i forkant. Går man på Architect@Work, vet man med andre ord at det som stilles ut har den rette kvalitet og at det er gjort et nøye utvalg, forklarer Du Chau.

Sigrid Du Chau, prosjektassistent i Architect@Work, forklarer historien til det belgiske messekonseptet. Foto: Thomas Entzeroth

Seminarer til inspirasjon

På Lillestrøm vil det i tillegg til utstillere også være en rekke sidearrangement. Der vil blant annet være en egen fotoutstilling og daglige seminarer. Onsdag 23.november kommer Rob Marsh (C. F. Møller Architects), Adrian Lombardo (Link arkitektur) og Tonje Værdal Frydenlund (Snøhetta), mens torsdag 24. november er det Erik Ege og Sebastian Gulliksen Stokkebokjær (Dark arkitekter), Cesar Leal (Niels Torp+ Arkitekter) og Reiulf Ramstad (Reiulf Ramstad Arkitekter) som skal holde foredrag.

– Vi vet at arkitekter ikke bare vil se utstillinger så derfor er det viktig å gi dem inspirasjon også på andre måter. Derfor har vi gitt noen utvalgte norske kontorer mulighet til å snakke om deres nyeste prosjekter.

– Som du sa tidligere, det er vanskelig å få arkitekter på messe. Hvorfor skal arkitekter besøke Architect@Work?

– Fordi dette ikke er en helt vanlig messe. Den kompakte og kuraterte innholdet gjør at du kan besøke den på bare noen timer. Du får et godt overblikk på kort tid – og forhåpentligvis litt inspirasjon med på veien.

For påmelding til Architect@Work på Lillestrøm se her.