Ventetiden er over for Under
Europas første undervannsrestaurant åpner i dag. Snøhetta kaller det eksperimentering med grenser.

I dag åpner den mye omtalte restauranten Under ved Lindesnes, lengst sør i Norge. Det er Snøhetta som har tegnet og utformet stedet, som nå profilerer seg som Europas første undervannsrestaurant. Internasjonale arkitekturmedier har fulgt utviklingen av Under med argusøyne, og de første fotografiene som Snøhetta sendte ut i dag, understreker prosjektets originalitet.
– Under er en naturlig progresjon i vår eksperimentering med grenser, sier Snøhetta grunnlegger og arkitekt i Snøhetta, Kjetil Trædal Thorsen i en pressemelding.
– I denne bygningen befinner du deg under vann, over havbunnen, mellom land og sjø. Dette vil gi deg nye perspektiver og måter å se verden på, både utover og under vannlinjen, fortsetter han.
Forskning
Under er 34 meter lang og til sammen 495 kvadratmeter, og bak en halv meter tykke betongvegger vil restauranten bordsette 35-40 middagsgjester per kveld. Maten vil bestå av lokale råvarer tilberedt i et kjøkken ledet av danske Nicolai Ellitsgaard. Under skal også fungere som et forskningssenter for marint liv, med blant andre Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) som samarbeidspartnere.
Første ledige bord vi fant er i august.





