Nyhet

Skjulhaug bytter beite

Marianne Skjulhaug forlater NTNU og blir ny rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo. – En fantastisk mulighet, sier Skjulhaug til Arkitektnytt.


Marianne Skjulhaug blir ny rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo (Khio). Hun har siden 2021 vært dekan ved Fakultet for arkitektur og design, NTNU. Foto Lena Knutli

Kunsthøgskolen i Oslo (Khio) har fått ny rektor. Marianne Skjulhaug, i dag dekan for arkitektur og design ved NTNU i Trondheim og Gjøvik, skal fra 1. august lede skolen. Hun har tidligere vært rektor ved Bergen arkitekthøgskole (BAS) og instituttleder ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO).

– Jeg står i en veldig fin stilling som dekan ved NTNU, så dette ble absolutt et valg mellom to goder. Rektorjobben ble en mulighet som var så fantastisk at jeg ikke kunne la den gå fra meg, sier Skjulhaug til Arkitektnytt om valget.

En fri institusjon

Rektor-nyheten ble offentliggjort onsdag morgen. Skjulhaug forteller at hun velger Khio, blant annet fordi hun ser verdien av institusjonens selvstendighet.

– Jeg gleder meg til å lede en frittstående utdanningsinstitusjon som Khio med sitt frembragende fagmiljø.

– Ikke planen

Den nye Khio-rektoren forlater NTNU etter halve åremålet som dekan for arkitektur og design ved NTNU. Hun har bare gode ord å si om de to årene i Trondheim.

– Det var aldri planen min å slutte etter to år og jeg har gjort alt annet enn å søke meg vekk herfra. Årene her har være utrolig lærerike og jeg har fått masse interessant erfaring i hvordan man jobber ved et breddeuniversitet som NTNU. Det har også vært imponerende å møte fagmiljøene ved NTNU og få øyene opp for den forskingstyngden og kunnskapsproduksjonen som finnes innenfor arkitektur, design og kunst her.

– Rett person

Ved Khio er de også glade for valget av Skjulhaug som ny rektor. De setter spesielt pris på at hun kommer fra et skapende yrke og mener hennes bakgrunn, kompetanse og visjoner gjør henne til riktig person til rektorjobben.

– Hun er en leder som ser verdien og egennytten i kunstnerisk utviklingsarbeid og kjenner samtidig høyskolesektoren godt. Dette ligger til rette for godt samspill og positive brytninger mellom styre, ledelse, tilsette, studenter og samfunn, sier Khio-styremedlem Per Magnus Finnanger Sandsmark, som ledet innstillingsutvalget, i en pressemelding.