Nyhet

OAF-programmet klart

Oslo Arkitektforening vil ta Teams-møtet til nye høyder denne høsten. – Pandemien har presset oss til teste nye formater, sier styreleder Tone Selmer-Olsen. 


Oslo Arkitektforening inviterer til digital Teams-samtaler under vignetten «Arkitektprat». Her første utgave med Reiulf Ramstad fra RRA, Andreas Vaa Bermann fra PBE, Maren Bjerkeng fra Aspelin Ramm og debattansvarlig Arne Myklestad fra Dark. Skjermdump: OAF/Vimeo

Denne uka slippes høstprogrammet til Oslo Arkitketforening. Samtidig lanseres nyvinningen «Arkitektprat», en uformell samtaleserie spilt inn på den digitale plattformen Teams, hvor arkitekter snakker med arkitekter om pandemiens påvirkning på fag og folk. Arkitektprat er i regi av debattkomiteen til OAF.

– Målet er å ta i bruk noen av mulighetene til de nye formatene og skape en uhøytidelig form som kan treffe flere enn før - og bidra til en ny debattkultur hvor flere stemmer blir hørt enn det vi er vant til fra det fysiske scenen Det er en åpen samtaleform hvor vi diskuterer hvordan arkitekter har endret arbeidsmetoder under pandemien og videre hvilke endringer vi ser i måten å tenke arkitektur på, sier leder i OAF, Tone Selmer-Olsen.

Vil bli snakkis

Første «Arkitektprat» ble sluppet tirsdag klokken 12.00. Her får vi se og høre en samtale mellom Reiulf Ramstad fra RRA, Andreas Vaa Bermann fra PBE og Maren Bjerkeng fra Aspelin Ramm. Samtalen ledes av debattansvarlig Arne Myklestad fra Dark. 

– Vi tenker å slippe det i lunsjen, slik at folk med hjemmekontor kan se dette mens de spiser, i mangel av den daglige kantinepraten. Målet er selvfølgelig at flest mulig folk skal se det og at det blir noe å snakke om, selv om man sitter hver for seg, sier OAF-lederen. 

Foreløpig er fire episoder spillt inn. «Framtidens arbeidsplass», «Parker og byrom» og «Bokvalitet» er temaer for de neste tre episodene. 

Ulike samarbeid

Ellers preges OAF-høsten av samarbeid med 20års-jubilanten Oslo Arkitekturtriennale (OAT), og en digital forelesningsrekke som vil arrangeres i samarbeid med Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO).

– De hel- og halvdigitale løsningene er spennende og på et vis har pandemien presset oss til teste nye formater. Kanskje disse formene blir både morsomme og mer ukonvensjonelle. Vi er spente på hvordan vi lykkes, sier Selmer-Olsen.

Digital frihet

OAF-lederen påpeker et annet positivt aspekt med digitale arrangementene: Det som vanligvis skjer i Oslo, blir nå tilgjengelig for alle andre også – uavhengig av sted. 

– Kanskje dette også kan bidra til at vi når ut til flere og andre grupper enn arkitekter, sier hun.  

– Men det blir gammeldagse fysiske møter også? 

– Ja, det blir det heldigvis også. For den fysiske møteplassen er og vil fortsatt være viktige i alle miljøer. Det blir derfor enkelte arrangementer med begrenset antall mennesker i salen, som samtidig også vil streames og planlagt streaming, slik at man vi har en viss fleksibilitet med tanke på endringer i retningslinjer eller andre uforutsette hendelser. el, dersom noe skulle endre seg med pandemien, avslutter Selmer-Olsen.