Nyhet

Utstilling for medvirkning

Hav eiendom og Rodeo arkitekter vil nå ut til dem som ikke pleier å engasjere seg i byutviklingen. På utstilling om Grønnlikaia-prosjektet kan du få sagt ditt om utviklingen av Fjordbyen.


– Vi ønsker å høre stemmene fra folk flest, også dem som vanligvis ikke engasjerer seg i byutvikling, sier administrerende direktør i Hav eiendom, Kjell Kalland (t.v). Partner i Rodeo arkitekter, Henning Sunde, til høyre. Foto: Sigrid Bjorbekkmo

Hav eiendom og Rodeo arkitekter har allerede varslet en rekordartet satsning på medvirkning i sitt nye prosjekt på Grønnliekaia i hovedstaden, og følger opp med en utstilling på det nye hovedbiblkoteket i Oslo.

Hver helg frem til 7. oktober vil arkitekter, planleggere, byutviklere og designere fra Rodeo arkitekter og SDG være til stede, fra klokken ti til klokken fire, for å bistå publikum med utforming av forslag.

Gjøre bedre

Administrerende direktør i Hav eiendom, Kjell Kalland, forklarer at når de nå står foran den siste delen av Bjørvika-utviklingen, så må de «gjøre analysen» og stille seg spørsmålet om hva de har gjort riktig, og hva som kan gjøres bedre.

– Vi har da et særlig fokus på barn og unge, fordi vi ser at de sjeldent kommer godt til ordet tidlig i planprosesser, sa han under åpningen av utstillingen.

Kalland mener man ofte ser at publikum engasjerer seg først når avgjørelsene er tatt. Derfor er planen nå å gå gå bredt ut, tidlig i prosessen.

– Vi ønsker å høre stemmene fra folk flest, også dem som vanligvis ikke engasjerer seg i byutvikling, sier han.

Ekte trær og landskap i modell

I dag er Grønlikaia et avstengt område med containere. Om noen år vil dette være Oslos nye fjordbydel.

I utstillingslokalet på Deichmann har Rodeo og SDG bygget en modell av det store friområdet lengst syd i planområdet. Dette kan bli en ny «øy» i Oslofjorden, skriver de. Til utstillingen har de også hentet inn planter og trær fra Oslofjordens flora.

– Ideen er å gjøre publikum oppmerksom på dette ukjente stedet i byen, for så å gi inspirasjon til å komme med egne ideer og innspill til hva det kan brukes til, sier grunnlegger og partner i Rodeo arkitekter, Henning Sunde i en pressemelding.

Gjennom utstillingen ønsker han å signalisere en tilnærming til prosessen og en sirkulær systemtenkning.

For mer informasjon, se gronnlikaia.no.